Laavut

Latuyhdistys tekee talkoilla laavuille polttopuut ja huolehtii puuceen tyhjennyksen. Laavuilla ei ole jäteastioita, joten jokainen vie pois kaiken mukanaan tuomansa ja huolehtii yhteisesti laavualueiden siiteydestä.

Olisi ISO apu, jos käyttäisit polttopuita säästellen.

Mukavia hetkiä laavuilla.

Viime aikoina on tullut paljon kyselyjä Peuraniemen laavun käytöstä ja sinne kulkemisesta, koska sinne vievällä tiellä on nykyään puomi, joka on välillä kiinni ja välillä auki. Jos saattuu jäämään puomin taakse väärälle puolelle, täytyy soittaa Puolustusvoimien vaihteeseen 0299 800 ja pyytää yhdistämään  Tikkakosken varuskunnan päävartioon, josta saa toimintaohjeet alueelta pois pääsemiseen.

Jyväskylän kaupungilla ja Tikkakosken Ladulla on voimassa olevat sopimukset latu-uran ja laavun alueen käytöstä Metsähallituksen kanssa, mutta koko alueen vuokralainen ja isäntä on Puolustusvoimat. Eli edellä mainituilla alueilla voi liikkua, mutta siellä täytyy ottaa huomioon Puolustusvoimien ajoittainen harjoitustoiminta, joka voi rajoittaa tai estää liikkumisen latu-uralla ja laavulla.

Puomin ollessa kiinni laavulle voi kulkea latu-uraa pitkin talvella hiihtäen ja kesällä kävellen tai pyöräillen. Auton voi jättää kartassa oleville P-paikoille. Tätä tapaa Tikkakosken latu suosittelee laavulle kulkemiseen.

 

å

Peuraniemen laavun käyttö

peuraniemen laavu

Peuraniemen laavu Kuva: Kati Nuijanmaa

aaron laavu

Sarpatin laavu Kuva: Kati Nuijanmaa