Ajankohtaista

 

NUKU YÖ ULKONA 31.8.2019

Suomen Latu haastaa neljännen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona Suomen Luonnon päivänä 31.8.2019.

Voit nukkua teltassa, laavulla tai vaikka avoimen taivaan alla. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona.

 

Keski-Suomen latualueen yhdistykset kutsuvat yhdistysten jäseniä  yöpymään Salamajärven kansallispuistoon. Salamajärven kansallispuisto sijaitsee luoteisessa Keski-Suomessa Kivijärven kunnassa. Viime vuonna siellä oli yhteensä noin 20000 kävijää. Salamajärvellä voi yöpymisen lisäksi vaikkapa patikoida, soutaa ja kalastaa. Alueesta lisätietoja https://www.luontoon.fi/salamajarvi

Koirasalmen luontotuvan yrittäjän on kanssa sovittu, että latualueen yhdistysten retkeilijät voivat tulla alueelle tapahtuman aikaan 31.8.-1.9.2019.  Luontotuvalla on mahdollisuus valmiiseen aamupalaan ja saunomiseen rantasaunassa. Sauna ja majoittuminen ulkona on maksutonta latulaisille, aaminen on maksullinen.

Telttailualue on  kodan ympäristössä, lähellä rakennusten pihapiiriä.
Tarvitset oman majoitteeen, omat eväät, retkeilyvarusteet ja ruuanlaittovälineet sekä saunapyyhkeen.

– Sauna la illalla klo 18-21.
– Aamiainen Koirasalmen luontotuvassa 10 € / henkilö. Puuroa, mysliä, jogurttia, leikkeleitä, leipää, levitettä sekä kahvia ja teetä.
– Lisätietoja www.koirasalmi.com

Koirasalmesta löytyy vuokrattavia kanootteja, veneitä sekä huoneita päärakennuksesta.  Näiden varaukset suoraan Koirasalmen luontotuvalle luonnollisestimm@suomi24.fi puh. 040-939 8147

Viikonloppu sopii hyvin perheille, alueella pääseen tarvittaessa viereen autolla. Jos lähtijöitä on riittävästi (noin 30), Jyväskylän Latu varaa bussikuljetuksen Koirasalmelle. Bussi ajaa reittiä Jämsä-Jyväskylä-Tikkakoski-Saarijärvi. JOs lähtijöitä on vähemmän sovimme mahdollisuuksien mukaan kimppakyytejä.

Ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla Pirjo Lumiarolle (pike1@kolumbus.fi) viimeistään 9.8.2019 mennessä. IMainitse haluatko ostaa aamiaisen  luotokeskukselta (10€/hlö). Samalla voi kertoa kyytitarpeen kimppakyydille.

GEOKÄTKÖILIJÄT HUOMIO! Lapuan Luontoliikkujat ry on suunnitellut läheistölle lauantaina geomiittiä Hiidenkätkönlöytäjien nimellä ja jos muita kätköilijöitä ja sellaiseksi aikovia löytyy, niin tervetuloa mukaan. Aloittelijoille infoa kätköilystä.